In 2017 viert Nederland 100 jaar De Stijl. Gedurende het themajaar Mondriaan tot Dutch Design presenteert Museum Dr8888 maar liefst vier grote tentoonstellingen. De tweede tentoonstelling, De Stijl in Drachten: Theo van Doesburg, kleur in architectuur, is vanaf 16 april van start gegaan. Informatie over de verwachte tentoonstellingen vindt u hieronder.


MUSEUM DR8888: DE STIJL  EN EXPRESSIONISME IN DE TROPEN,  SANDBERG, RIETVELD, CHRIS EN LUCILA ENGELS OP CURACAO
9 JULI 2017 – 17 SEPTEMBER 2017

Expositie van  de projecten die Gerrit Rietveld heeft uitgevoerd op Curaçao. Daar heeft hij o.a. het interieur van Villa Stroomzigt mede ontworpen en een tehuis voor kinderen met een beperking. Daarnaast een uitgebreide selectie werken uit de collectie van kunstenaarsechtpaar Chris en Lucila Engels en hun adviseur en vriend Willem Sandberg.


MUSEUM DR8888 & RLS EELDE: DE STIJL & CONSTRUCTIVISME IN NOORD-NEDERLAND
1 OKTOBER 2017 – 7 JANUARI 2018
Een overzicht van (Stijl)kunstenaars die actief waren tijdens het Interbellum in Noord-Nederland, maar ook hedendaagse kunstenaars uit die zich laten inspireren door De Stijl  en het constructivisme. In Drachten ligt het accent op De Stijl in ontwerp en architectuur. In RLS Eelde hedendaagse kunst geïnspireerd op De Stijl en Constructivisme, met o.a. Jan van der Ploeg en Krijn de Koning. Ook worden er excursies georganiseerd tussen de locaties.

mdd_logokleinHet themajaar Mondriaan tot Dutch Design is een samenwerking tussen NBTC Holland Marketing, Den Haag Marketing, Toerisme Utrecht, Amersfoort Citymarketing, Visit Brabant, Leiden Marketing, Toerisme Gelderland en Museum Dr8888. Kijk voor het landelijke programma op www.mondriaantotdutchdesign.nl