20 januari – 3 april: Drachten was het begin – 100 jaar Papegaaienbuurt
Theo van Doesburg zag het project om een reeks middenstandswoningen in Drachten te voorzien van kleur als het begin van zijn carrière. Voor het eerst kon hij zijn ideeën op grote schaal uitvoeren. Vanwege het kleurrijke uiterlijk werd de wijk met de drie straten al snel bekend onder de naam: Papegaaienbuurt. Tijdens de tentoonstelling zullen er linken worden gelegd tussen heden en verleden. De parallellen zijn opmerkelijk! Ook honderd jaar geleden heerste er een pandemie, een grote economische crisis, werden enorme technische ontwikkelingen bereikt en was er woningnood.

14 april – 26 juni: Stroomopwaarts, van Plaggenhut tot Papegaaienbuurt
Stroomopwaarts is een samenwerking tussen vijf musea in Zuidoost Friesland: Museum Opsterlân, Museum Heerenveen, Museum Belvédère, Vlechtmuseum en Museum Dr8888. Alle vijf geven, op hun eigen manier en vanuit hun eigen locatie, hun invulling vanuit de cultuurgeschiedenis van de Zuidoosthoek van Friesland.

In Drachten vertellen wij het volgende verhaal: de reis door de geschiedenis van het ontstaan en de vorming van Drachten. Van de plaggehutten tot de bruisende jaren 20!

9 juli – 20 november: Vrouwenpalet
Met Vrouwenpalet bieden Museum Dr8888 en Museum De Wieger een podium aan 24 vrouwelijke kunstenaars uit de periode 1900-1950. We tonen een doorsnede van de moderne stromingen én vertellen het verhaal van deze bijzondere vrouwen. Waarbij we hun keuzes binnen de tijdgeest plaatsen. Wat was hun positie in de kunstwereld, wat waren de (on)mogelijkheden binnen de context van de tijd en in hoeverre schikten deze vrouwen zich in hun lot?