Fries expressionisme: Not afraid of the new
13 oktober – 24 februari 2019
De eerste grote overzichtstentoonstelling over de
naoorlogse Friese kunstenaarsgroep Yn ‘e Line. Niet eerder werd hierover een tentoonstelling georganiseerd. Yn ‘e Line bestond uit Jan Frearks van der Bij, Pier Feddema, Sjoerd Huizinga, Jaap Rusticus en Klaas Koopmans. De kunstenaars vormden het gezicht van het modernisme na de Tweede Wereldoorlog in Friesland.

Beyond Dada en De Stijl Part II
22 juli-30 september 2018
Tentoonstelling over de hedendaagse Dada spirit. Welke kunstenaars laten zich door Dada inspireren, maar dan met hedendaagse beelden en technieken? In Beyond Dada en De Stijl Part II wordt de nadruk gelegd op  typografie, hergebruik en humor. Wat in ieder geval duidelijk wordt, is dat Dada leeft als nooit tevoren!

22 juli – 30 september 2018
Beyond DADA – The urgency of making stuff’
Een tentoonstelling in een tentoonstelling samengesteld door gastcurator Renate Boere. Deze expositie toonde het werk van 24 studenten van de Willem De Kooning Academie uit Rotterdam.Gedurende drie dagen maakten zij werken met gevonden beeld als uitgangspunt, net als de dadaïsten.

Kind van Mondriaan: Siep van den Berg
22 april – 8 juli 2018
Grote overzichtstentoonstelling van de Friese kunstenaar Siep van den Berg waar meer dan zestig werken van Van den Berg te zien waren, van hele vroege werken tot een van de laatste werken. Deze tentoonstelling kwam tot stand dankzij de intensieve samenwerking met Simon van Deinum.

De Stijl in Straatsburg
22 april – 8 juli 2018
Naast de ontwerpen van de Aubette toonde het museum ook andere ontwerpen van Van Doesburg in Frankrijk. Hoogtepunt was de reconstructie van het bloemenkamertje in villa Noailles in Hyères, zoals het in 1925 is uitgevoerd naar het ontwerp van Theo van Doesburg (1924-1925).

Kracht van Karton
22 april-8 juli 2018
Jan Reinder Adema is één van de zeldzame kunstenaars die met ribkarton werkt. Zijn inspiratiebron is de natuur, waarbij thema’s als bomen en landschappen tot elementen zijn teruggebracht. Deze expositie van Jan Reinder Adema is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen Sjoerd de Vries en de kunstenaar zelf.

Beyond Dada en De Stijl Part I
27 januari – 8 april 2018
In de tentoonstelling Beyond Dada en De Stijl Part I passeerden kunstenaars van de jaren vijftig tot nu de revue. In de tentoonstelling, met o.a. werken van Johan van Aken, Siep van den Berg, Ria Groenhof, Milly Betten, Frank Lenferink, Josef Ongenae en Boy & Eric Stappaerts, toonde Museum Dr8888 een dwarsdoorsnede van de enorme invloed die De Stijl heeft op de naoorlogse en hedendaagse kunst.