De Stijl en constructivisme in Noord-Nederland
1 oktober 2017 > 14 januari 2018
Van 1 oktober t/m 14 januari 2018 was de tentoonstelling De Stijl en constructivisme in Noord-Nederland te zien in Museum Dr8888. Het museum toonde een overzicht van (Stijl)kunstenaars die actief waren tijdens het interbellum in Noord-Nederland, met ook aandacht voor de bron: kunstenaars uit Rusland en Duitsland (Bauhaus) die de kiem vormden van het constructivisme.

De Stijl en expressionisme in de tropen
9 juli > 17 september 2017
Tentoonstelling van de projecten die Gerrit Rietveld heeft uitgevoerd op Curaçao. Daarnaast was o.a. een uitgebreide selectie te zien van werken van kunstenaarsechtpaar Chris en Lucila Engels.

De Stijl in Drachten: Theo van Doesburg, kleur in architectuur
16 april > 25 juni 2017
Vanaf 16 april 2017 presenteerde Museum Dr8888 de tentoonstelling De Stijl in Drachten: Theo van Doesburg, kleur in architectuur. Te zien waren o.a. kleurontwerpen, glas-in-loodramen, schilderijen en poëzie van kunstenaars als Theo van Doesburg, Thijs Rinsema en Evert Rinsema. Bijna alle ontwerpen van Theo van Doesburg in Drachten waren voor het eerst bij elkaar te zien.

César Domela, De Stijl in kunst en typografie
29 januari > 2 april 2017
De tentoonstelling toonde een dwarsdoorsnede van de duizendpoot Domela: van zijn ontwerpen voor tijdschriften tot zijn reliëfs. Naast werken van César Domela zijn op de tentoonstelling werken te zien van collega-kunstenaars Theo van Doesburg en Thijs Rinsema, alsmede Piet Zwart, Jac Jongert en andere vormgevers en typografen die zowel door het constructivisme als De Stijl zijn beïnvloed.

Kurt Schwitters in Friesland
2 oktober 2016 > 15 januari 2017 

Kurt Schwitters in Friesland borduurde ook voort op de jubileumviering van 100 jaar Dada en toonde werken van hedendaags kunstenaar Marlies Mulders (1937) die zich door Dada liet inspireren. De tentoonstelling liet verrassende collages zien die gemaakt zijn op luchtfoto’s van Friesland uit de jaren ’80.

Daan & Daan
2 oktober 2016 > 15 januari 2017

Er is teveel om mee te spelen en genoeg om nog te ontdekken.

Van2 oktober t/m 15 januari 2017 was het werk van beeldend kunstenaars Daan Levy en Daan Ekkel te zien in Museum Dr8888. Beide kunstenaars lieten zich inspireren door Dada en lieten hedendaagse Dada-kunstwerken zien zowel in het museum, als in de museumtuin.

De tentoonstelling Holland Dada and the International Context was van 24 april t/m 18 september 2016 in het hele museum te zien en sloot aan bij de mondiale viering van de oprichting van de Dada-beweging in 1916. De tentoonstelling toonde topwerken van o.a. Hans Arp, Marcel Duchamp, Kurt Schwitters, Man Ray en Francis Picabia.

De tentoonstelling is nog t/m 15 januari 2017 in beknopte vorm te zien in de Rinsemavleugel.

Van 20 juni t/m 28 augustus 2016 was de tentoonstelling DaDa Remake te zien op satellietlocatie Sûnenz. De tentoonstelling was samengesteld uit foto’s die gemaakt zijn door studenten en scholieren. Zij lieten zich inspireren door een iconische foto, denk aan de Beatles op Abbey Road van Iain MacMillan of Maxima van Erwin Olaf. 

Quilt Art 30
Van 16 januari t/m 3 april 2016 was de rondreizende tentoonstelling Quilt Art: Dialogues in Museum Dr8888 te zien. Quilt Art bestaat uit een groep van professionele quilt kunstenaars met leden uit uiteenlopende landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, de Verenigde Staten en Nederland. Ter ere van hun dertigjarig jubileum organiseerden ze een grote rondreizende tentoonstelling met nieuwe werken.

Koos van der Sloot
Van 15 november t/m 10 januari 2016 was de overzichtstentoonstelling van Koos van der Sloot te zien in het museum. De werken van Van der Sloot zijn esthetisch, poëtisch, intelligent en hebben humor. Ingrediënten die passen bij Museum Dr8888. Van der Sloot was als kind al gefascineerd door eieren. Dit element komt terug in zijn assemblages waarin de ervaring van tijd een belangrijke rol speelt.

Hans Mes
Van 27 september t/m 8 november 2015 toonde Museum Dr8888 meer dan 100 werken van de hand van kunstenaar Hans Mes: van vrij werk, opdrachten en installaties tot monumentale beelden die in de beeldentuin te zien zijn.

Smallingerland Verbeeld
Van 27 september t/m 10 januari 2016 was de tentoonstelling Smallingerland Verbeeld te zien, dit in het kader van het Jier fan ’t Smellingerlânskip. In deze tentoonstelling, die mede mogelijk werd gemaakt door Gemeente Smallingerland en Smelne’s Erfskip, stond Smallingerland en haar landschap centraal.

Huug Pleysier
I.s.m. het Groninger Museum en Museum Belvédère schonk Museum Dr8888 in 2015 aandacht aan Huug Pleysier. De werken van Pleysier die in het museum te zien waren bestonden vooral uit tekeningen en etsen uit zijn periode in Boornbergum.