VOORLOPIG GEEN STADSWANDELINGEN MEER NAAR MUSEUMWONING
Zeer binnenkort worden de reconstructiewerkzaamheden voor het Van Doesburg-Rinsemahuis hervat, met als doel de openstelling van onze museumwoning in de tweede helft van dit jaar.

Als gevolg van deze werkzaamheden is besloten om per 1 februari 2018 het wandelarrangement, incl. de bezichtiging van de voorkamer van het Van Doesburg-Rinsemahuis, voor onbepaalde tijd op te schorten. U kunt nog wel een stadswandeling aanvragen, waarvoor hetzelfde tarief geldt als voor een groepsrondleiding in het museum, namelijk €35,- voor maximaal 15 personen. Deze zgn. ‘Stijlwandeling’ voert door het centrum van Drachten en vertelt aan de hand van diverse gebouwen en objecten het verhaal van de gebroeders Rinsema en hun contacten met de internationale avant-garde.

Voor een bezichtiging van de woning moet u echter nog wat geduld hebben. Zodra er een definitieve openingsdatum bekend is zal hij  op onze  website geplaatst worden. In de tussentijd kunt u met de VR-app kijken hoe de woning er uiteindelijk uit gaat zien, kijk hier voor meer informatie.

Gerestaureerde voorkamer museumwoning Van Doesburg-Rinsemahuis. Foto: Museum Dr8888