STADSWANDELING MET EXCLUSIEVE VOORBEZICHTIGING VAN DOESBURG-RINSEMAHUIS
Vanaf heden kunnen bezoekers aan Museum Dr8888 zich inschrijven voor een exclusieve preview van het Van Doesburg-Rinsemahuis. Onze museumwoning is nog onder constructie, maar deelnemers aan de stadswandeling krijgen de kans de reeds opgeleverde voorkamer met eigen ogen te aanschouwen.

Over de wandeling
De wandeling begint in het museum met een uitleg over het onderzoek dat plaatsgevonden heeft in de museumwoning, waarna u de mogelijkheid krijgt om de 3D-app die speciaal ontwikkeld is voor onze bezoekers te gebruiken. Met een virtual realitybril krijgt u een mooi beeld van hoe de woning met de kleurenschema’s, ontworpen door Theo van Doesburg, eruit komt te zien: u stapt een driedimensionaal Stijlschilderij binnen! Na de uitleg begint de daadwerkelijke stadswandeling: deze voert langs interessante architectonische objecten in het centrum van Drachten met als eindbestemming de museumwoning het Van Doesburg-Rinsemahuis. De stadswandeling duurt ca. 1,5 uur. Meer informatie over data, tijden en prijzen vindt u hieronder.

Gerestaureerde voorkamer museumwoning Van Doesburg-Rinsemahuis. Foto: Museum Dr8888

Data bezichtigingen 2017
Vanwege de bouwactiviteiten is het slechts mogelijk om in zeer beperkte mate en op vastgestelde data bezoekers toe te laten tot de woning. Wees er dus snel bij! Het arrangement stadswandeling/bezichtiging is te boeken op de volgende data:

Januari: zaterdag 13 januari

Museum gesloten van 15 t/m 26 januari 2018

zaterdag 27 januari, woensdag 31 januari

Aanmelden: U kunt zich telefonisch opgeven op ons telefoonnummer 0512-515647, kies voor optie 1. Ook kunt u zich aan de balie opgeven. NB: indien u zich wilt afmelden voor de stadswandeling dient dit uiterlijk 48 uur van te voren te gebeuren, anders worden er kosten in rekening gebracht.

Verdere bijzonderheden
– de prijs van het arrangement bedraagt €12,50 met Museumkaart (€17,50,- zonder MK). U krijgt hiervoor: entree museum, koffie/thee en een gebakje, stadswandeling + entree VDR-huis*
alle wandelingen beginnen om 14.30 uur
– in de prijs van het arrangement is de entree van het museum opgenomen. Neem dus vooral de tijd om voorafgaand aan de wandeling de tentoonstelling(en) te bezichtigen die in het kader van het Stijljaar 2017 worden aangeboden.
– groepsgrootte:  maximaal 12 personen per wandeling. Vol = vol!
– als bekend is wanneer het Van Doesburg-Rinsemahuis wordt opgeleverd zal het arrangement na de officiële opening aangepast en het aantal bezoeken uitgebreid worden.

* voor sommige tentoonstellingen geldt een toeslag van € 2,- die opgeteld wordt bij de prijs van het arrangement.