Pier Feddema

Logo Pier FeddemaVanaf 5 juli 2015 wijdt Museum Dr8888, in samenwerking met de Pier Feddema Stichting, een overzichtstentoonstelling aan beeldend kunstenaar Pier Feddema (Eanjum 1912 – Balk 1983). Feddema was expressionist in hart en ziel. Hij maakte deel uit van een kunstenaarsgroep die zich onder de naam Yn‘e Line manifesteerde als vertegenwoordiger van het naoorlogse Fries expressionisme.

Na de schilders van De Ploeg en naast Gerrit Benner, vertegenwoordigde Yn ‘e Line het gezicht van deze stroming in de beeldende kunst van het Noorden. Feddema was ook bekend als leraar en auteur; hij schreef meerdere boeken.

De tentoonstelling Pier Feddema. In de lijn van het Fries Expressionisme bestaat uit een selectie van meer dan 100 werken van Fedddema. De combinatie met het werk van H.N. Werkman in de Rinsemavleugel kon niet beter. Immers, Werkman was een grote inspiratiebron voor de kunstenaars van Yn ‘e line. Bij de tentoonstelling is een boek uitgebracht met bijdragen van Elske Schotanus en Paulo Martina, waarin opgenomen een uitgebreide levensbeschrijving van de kunstenaar. Tevens vormt het boek de catalogus van de tentoonstelling. 

Tentoonstelling Pier Feddema In de lijn van het Fries Expressionisme
Van 5 juli t/m 20 september 2015 te zien in Museum Dr8888
Entree: 5,00