Rabobank Drachten Friesland Oost is partner van  Museum Dr8888. Met deze samenwerking stimuleert en ondersteunt de Rabobank het maatschappelijk, cultureel en economisch klimaat in Drachten en omgeving.

Het partnership is bedoeld voor de organisatie van tentoonstellingen, activiteiten, speciale acties, cultuurparticipatie en educatiedoeleinden. Museum Dr8888 is zeer verheugd dat de Rabobank het tentoonstellingsbeleid van het museum op deze manier mede mogelijk maakt. Bovendien maakt deze ondersteuning het mogelijk om educatieve activiteiten en participatieprojecten in de regio te organiseren. Daarnaast worden er speciale kortingsacties aangeboden aan leden van de Rabobank.

Ieder half jaar organiseert het museum een tentoonstelling in het hoofdgebouw van de Rabobank aan de Lavendelheide. Zo is daar op dit moment een tentoonstelling te zien met werk van een aantal belangrijke hedendaagse Friese expressionisten: Jan de Vries, Dinie Boogaart en Anne Feddema.