Palet van het Interbellum vanaf 15 december

toorop-charley-klein-meisje-annetje-1917-olieverf-op-doek-collectie-museum-de-wieger-deurneDe tentoonstelling Palet van het Interbellum is voor publiek te zien vanaf zondag 15 december. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 14 december om 15.00 uur in Schouwburg De Lawei in Drachten.

De tentoonstelling in Museum Drachten over het interbellum wordt een reis terug in de tijd. Het museum reconstrueert de tijd en de wijze waarop er toen tegen de nieuwe kunst en design werd aangekeken, in al haar diversiteit. Het is een tentoonstelling waarin design, architectuurontwerp en beeldende kunst in een samenhangend concept getoond worden. Het geeft  een levendig beeld van een van de meest turbulente, creatieve en extreme tijdperken in de geschiedenis van Nederland en de rest van Europa.

Tijdens het samenstellen van de tentoonstelling zijn enkele belangrijke ontdekkingen gedaan. Een werk dat aanvankelijk was toegeschreven aan Hendrik Chabot bleek bij nader onderzoek een werk van Constant Permeke te zijn. Verder zijn er twee recent ontdekte werken van Theo van Doesburg te zien o.a. De Boogschutter, een ontwerp voor een kaasetiket speciaal ontworpen voor de firma Klaverweide en Zoon en een vroeg schilderij voorstellende een duinlandschap.

Er is dus veel te zien in deze tentoonstelling. Kom eens een kijkje nemen in Museum Drachten, het best bewaarde geheim van Friesland.

Museum Drachten is t/m 14 december gesloten i.v.m. inrichting van deze tentoonstelling!!!