Overzichtstentoonstelling Koos van der Sloot

image-2015-10-22Museum Dr8888 heeft haar deuren geopend voor een overzichtstentoonstelling van Koos van der Sloot.
De werken van Van der Sloot zijn esthetisch, poëtisch, intelligent en hebben humor. Ingrediënten die passen bij Museum Dr8888. Van der Sloot was als kind al gefascineerd door eieren. Dit element komt terug in zijn assemblages waarin de ervaring van tijd een belangrijke rol speelt.

*De tentoonstelling is van 15 november tot en met 10 januari 2016 te zien in Museum Dr8888.

Koos van der Sloot
Koos van der Sloot (Joure, 1953) werd  als beeldend kunstenaar succesvol vanaf zijn solo-debuutexpositie Bal Masqué in 2009 in Na­tuurmuseum Leeuwarden. Veel gebruikte elementen als eieren en klokken komen uit Van der Sloot’s eigen geschiedenis, de kwetsbaarheid van het leven ligt in het materiaal besloten. Het zijn universele symbolen waar Van der Sloot een eigen draai aan geeft. Eieren verwijzen niet alleen naar de eindigheid van het leven. Ze zijn ook een symbool van het begin er van. In de kunst van Van der Sloot is dat vaak in het teken van de tijd. Het ei als drager van verleden, heden en toekomst. De ruimtelijke constructies verraden ook zijn achtergrond als stedenbouwkundige. Zo geven de lichtinval en de constellatie van de gebruikte materialen de werken gelaagdheid, die in enkele gevallen lijken te verwijzen naar de kunstenaar Jan Schoonhoven. Werk van Koos van der Sloot was vorig jaar in Sûnenz Drachten te zien  in de groepsexposi­tie HHHH, humor in de kunst die Museum Dr8888 daar heeft ingericht.