‘Open die deur!’ in Drachten

basislogoMuseum Drachten, de Rabobank (Museum aan de A7) en de Blauwe Roek hebben gekozen voor een gezamenlijk thema  tijdens het evenement ‘Open die deur!’ van zondag 25 september. Deze instellingen organiseren een zg  ‘Keiedei’, waarbij u niet alleen veel informatie kunt krijgen over (zwerf)keien en hun eigenschappen en vindplaatsen, maar ook wat je allemaal met zwerfkeien kunt doen.

U kunt zelf een zwerfsteen meenemen naar het museum en deze laten beoordelen of laten snijden en polijsten. U krijgt dan een juweel van een steen mee terug, waar u niets voor hoeft te betalen. Lijkt het u wat? Met een telefoontje of e-mailtje naar het museum ([email protected])  kunt u een zaagbehandeling reserveren.  U mag uiteraard zondag 25/9 ook met steen en al langs komen, maar wie gereserveerd heeft, gaat voor.

Geen zwerfsteen? Geen nood! Voor iedereen, van groot tot klein, is er die middag in het museum veel meer spannends en interessants te zien en te doen, w.o. een Steentijdbewoner  die aan kinderen en volwassenen zien hoe het was om in die tijd te leven en leert u hoe de mens toen zijn werktuigjes maakte, presentaties van archeologische vondsten etc.

Bij de Blauwe Roek worden van stenen allerlei bijzondere trollen en poppen gemaakt en ook bij de Rabobank is van alles te doen rondom de ‘keien’.

In verband met de opbouw van de tentoonstelling over de gebroeders Rinsema is Museum Drachten tijdelijk gesloten. Maar speciaal voor deze gelegenheid worden een zaal op de begane grond, de gangen en bij mooi weer in de tuin  beschikbaar gesteld voor deze Keiedei. De andere zalen van het museum zijn dus dicht!