Museum gesloten

Het museum is van 1 t/m 13 oktober 2018 gesloten i.v.m. de heirnrichting van de zalen voor de aankomende tentoonstelling over het Fries expressionisme.

Schilderworkshop voor volwassenen

Vanaf zaterdag 13 oktober gaat de vijfdelige cursusreeks ‘Schilderworkshop voor volwassenen’ van start in Museum Dr8888. De cursus wordt gegeven door museumdocent Marcel de Jong.

Laatste week Dada-tentoonstelling

Onze tentoonstelling ‘Beyond Dada en De Stijl Part II’ is nog t/m 30 september te zien. Daarna sluiten we twee weken onze deuren voor de herinrichting van de zalen voor de aankomende expositie.

Uitslag Dada Collagewedstrijd

De drie winnaars van de Dada Collegewedstrijd zijn bekend! De jury heeft de drie werken gekozen uit 115 inzendingen uit zowel binnen- als buitenland.

Dada Poëziebal

Kom naar het Dada Poëziebal op zaterdag 6 oktober in De Lawei! Vanaf 19.30 uur presenteren we een verrassende en vooral onvoorspelbare avond met poëzie, performances, muziek, beeld en dans.

Vacature voor vrijwilligerscoördinator

Voor de coördinatie van ons enthousiaste vrijwilligersteam zijn wij op zoek naar één of twee vrijwilligerscoördinatoren (m/v op vrijwillige basis). Interesse? Stuur ons dan voor 1 oktober 2018 een e-mail met CV en korte motivatie.

Beyond Dada Collagewedstrijd

WEDSTRIJD – Wie zelf deel wil uitmaken van de tentoonstelling ‘Beyond Dada’ kan meedoen aan een wedstrijd! De drie beste Dadawerken winnen het boek ‘Beyond Dada, The urgency of making stuff’ en krijgen een plaats in de tentoonstelling in het museum.

Collages maken in het Atelier

Kom deze zomer langs in het Atelier om een eigen kunstwerk op A5-formaat te maken. In het Atelier liggen allerlei materialen klaar!

Museum Dr8888 gesloten

Museum Dr8888 is van 9 t/m 21 juli gesloten in verband met de herinrichting van de zalen voor de nieuwe tentoonstelling. Vanaf 22 juli opent de tentoonstelling ‘Beyond Dada en De Stijl Part II’.

Tentoonstellingen bijna afgelopen

De tentoonstellingen ‘Kind van Mondriaan: Siep van den Berg’, ‘Kracht van Karton’ en ‘De Stijl in Straatsburg’ zijn nog t/m 8 juli te bezoeken. Mede-curator Simon Deinum geeft a.s. zondag vanaf 2 uur rondleidingen.

Dr8888 Boogie Woogie voor Duurzaamheid

Vanaf 25 juni 2018 gaat de ‘Dr8888 Boogie Woogie voor Duurzaamheid’ van start tijdens de Eventweek van ROC Friese Poort. Met o.a. fototentoonstellingen en workshops.

‘Pimp je kleding’-workshop

Woensdag 13 juni hebben we een speciale ‘Pimp-je-kleding’-workshop in het Kinderatelier. Tijdens deze workshop gaan we oude kleding nieuw leven inblazen. De workshop begint om 14:00 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen!

Rondleiding door medecurator Simon Deinum

Zondag 10 juni 2018 geeft medecurator Simon Deinum een rondleiding door de tentoonstelling Kind van Mondriaa: Siep van den Berg. De rondleiding begint om 11.30 uur. U kunt zich ter plekke aanmelden.

Eventweek Boogie Woogie

Gedurende Leeuwarden-Fryslân 2018 organiseert Museum Dr8888 i.s.m. het ROC Friese Poort het project ‘Dr8888 Boogie Woogie voor Duurzaamheid’ dat van 25-29 juni 2018 plaatsvindt. Met workshops, exposities en allerlei andere leuke activiteiten.

Open rondleidingen

Bij de tentoonstelling over Siep van den Berg vinden open rondleidingen plaats. Wilt u graag meer weten over de kunstenaar en zijn werk, meld u dan nu aan voor een van de rondleidingen.

Kinderworkshop ‘Blauwdrukken’

Op woensdag 30 mei 2018 is bioloog Bart Dertien te gast in het Kinderatelier. Tijdens een workshop ‘Blauwdrukken’ laat hij zien hoe deze speciale techniek werkt.

Lunch-actie Museumcafé

ACTIE INMIDDELS VERLOPEN- Van 8 t/m 27 mei 2018 kunt u gebruik maken van een speciale lunch-actie in het onlangs vernieuwde Museumcafé.

Aangepaste openingstijden

Tijdens het Pinksterweekend heeft het museum aangepaste openingstijden. Op zondag 20 mei (eerste pinksterdag) is het museum gesloten, maar op maandag 21 mei (tweede pinksterdag) zijn we gewoon weer geopend!