Museum Dr8888 doet mee aan de Museumweek

Vanaf 8 april 2019 is het Nationale Museumweek en ook Museum Dr8888 doet mee! Zo staat de hele week staat de Stijlkamer centraal en organiseren we op 14 april een leuke rondleiding.

Expositie DADA Kunsttas

Woensdag 21 maart 2019 vond de eindpresentatie plaats van het project DADA Kunsttas met 9 prachtige creaties van studenten van de de afdeling Art & Design, ROC Friese Poort Drachten.

Arrangement VDRH v.a. 15 maart

Vanaf vrijdag 15 maart gaan we van start met volledige arrangementen VDRH. De rondleidingen vinden elke vrijdag en zondag plaats.

Aangepaste openingstijden

Museum Dr8888 is van 25 februari t/m 8 maart 2019 gesloten i.v.m. de herinrichting van de zalen. Vanaf 9 maart openen we met de nieuwe tentoonstelling Iconen van het Noorden.

Pilot-rondleidingen VDRH

Vanaf 1 maart starten we met drie pilot-rondleidingen in het Van Doesburg-Rinsemahuis. We hebben een mooi arrangement samengesteld dat begint in het museum en eindigt in de museumwoning.

Help Pake en Beppe de Vakantie Door

De hele voorjaarsvakantie ligt er een (gratis) speurtocht klaar bij onze museumbalie. Verder organiseren we op woensdag 20 februari de workshop ‘Lekker ite, neat weismite’.

Kunsttijdschrift DADA in Stijl

Op woensdag 6 februari 2019 verschijnt het kunsttijdschrift Dada in Stijl. Het tijdschrift is een samenwerking tussen Museum Dr8888 en de ROC Friese Poort en is verkrijgbaar in onze shop.

Gratis toegang voor inwoners Smallingerland

Vanaf 1 januari 2019 krijgen de inwoners van Gemeente Smallingerland gratis toegang tot Museum Dr8888. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en een bewijs van adres.

Lunch-actie in Museumcafé

Van 2 t/m 20 januari 2019 hebben we een speciale nieuwjaarsactie in het Museumcafé. Een broodje naar keuze inclusief drinken voor maar € 4,50.

Uitslag fotowedstrijd

De uitslag van de fotowedstrijd ‘Emptying the museum’ is bekend. De jury heeft uit meer dan veertig inzendingen een top drie gekozen.

Lichtproject Emptying the Museum

Sprookjesachtige lichttaferelen op het Museumplein vanaf 8 november! Dan strijkt het Spaanse kunstenaarscollectief Luzinterruptus neer in Drachten voor het project ‘Emptying the museum’.

Onvergetelijk Dr8888 weer van start

Vanaf 6 november gaan de Onvergetelijk Dr8888-rondleidingen weer van start. Tijdens deze bijzondere rondleiding kijken deelnemers samen naar kunst en gaan met elkaar in gesprek.