Craandijkwandeling op zaterdag 29 juni

In het kader van de tentoonstelling ‘Wanderlust’ wordt een speciaal wandelarrangement aangeboden op zaterdag 29 juni 2019. Met een mooie wandeling naar Beetsterzwaag, incl. lunch.

Openingstijden Pinksterweekend

We hebben aangepaste openingstijden tijdens het aankomende Pinksterweekend. Op eerste pinksterdag zijn we gesloten, maar op tweede pinksterdag zijn we weer volgens de reguliere tijden geopend.

Eindexamen expositie

Van 23 mei t/m 2 juni 2019 is het eindexamen werk van 18 leerlingen van VHS Singelland en Singelland VO Surhuisterveen in Museum Dr8888 te zien. Het thema: identiteit.

Familiedag op zondag 19 mei

Op zondag 19 mei is het Familiedag in Museum Dr8888. Sluit vanaf 13:30 uur aan bij onze museumdocent en ga samen met het Mobiele Atelier door de tentoonstelling Iconen van het Noorden.

Vernieuwd Kinderatelier

Vanaf deze week zijn de prijzen voor Kinderatelier Dr8888 verlaagd naar € 3,50. Ook is er een geheel vernieuwd programma met nieuwe workshops.

Museum Dr8888 doet mee aan de Museumweek

Vanaf 8 april 2019 is het Nationale Museumweek en ook Museum Dr8888 doet mee! Zo staat de hele week staat de Stijlkamer centraal en organiseren we op 14 april een leuke rondleiding.

Expositie DADA Kunsttas

Woensdag 21 maart 2019 vond de eindpresentatie plaats van het project DADA Kunsttas met 9 prachtige creaties van studenten van de de afdeling Art & Design, ROC Friese Poort Drachten.

Arrangement VDRH v.a. 15 maart

Vanaf vrijdag 15 maart gaan we van start met volledige arrangementen VDRH. De rondleidingen vinden elke vrijdag en zondag plaats.

Aangepaste openingstijden

Museum Dr8888 is van 25 februari t/m 8 maart 2019 gesloten i.v.m. de herinrichting van de zalen. Vanaf 9 maart openen we met de nieuwe tentoonstelling Iconen van het Noorden.

Pilot-rondleidingen VDRH

Vanaf 1 maart starten we met drie pilot-rondleidingen in het Van Doesburg-Rinsemahuis. We hebben een mooi arrangement samengesteld dat begint in het museum en eindigt in de museumwoning.

Help Pake en Beppe de Vakantie Door

De hele voorjaarsvakantie ligt er een (gratis) speurtocht klaar bij onze museumbalie. Verder organiseren we op woensdag 20 februari de workshop ‘Lekker ite, neat weismite’.

Kunsttijdschrift DADA in Stijl

Op woensdag 6 februari 2019 verschijnt het kunsttijdschrift Dada in Stijl. Het tijdschrift is een samenwerking tussen Museum Dr8888 en de ROC Friese Poort en is verkrijgbaar in onze shop.

Gratis toegang voor inwoners Smallingerland

Vanaf 1 januari 2019 krijgen de inwoners van Gemeente Smallingerland gratis toegang tot Museum Dr8888. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en een bewijs van adres.