Online tickets

Tickets voor een bezoek aan Museum Dr8888 of aan museumwoning VDRH zijn nu online verkrijgbaar.

Museum Dr8888 is weer open!

Museum Dr8888 is weer open met aangepaste openingstijden: donderdag t/m zondag van 11:00-17:00 uur. Vooraf reserveren is verplicht!

Audiotour VDRH online

Tot het Van-Doesburg-Rinsemahuis weer opengaat stellen wij de audiotour (deels) voor jullie beschikbaar. De audiotour kun je beluisteren in vier talen.

Maatregelen coronavirus

In navolging van de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid en met oog op onze doelgroep hebben we besloten t/m 6 april onze deuren te sluiten. Dit geldt ook voor het Van Doesburg-Rinsemahuis.

Museum Dr8888 tijdens de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie doen we mee aan ‘Help Pake en Beppe de vakantie door’: kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders, ooms of tantes gratis gebruik maken maken van onze museumkoffer boordevol nieuwe opdrachten en materialen.

Nieuwe Museumkoffer

We hebben onze Museumkoffer weer vernieuwd! De koffer zit weer vol nieuwe opdrachten en materialen die je alleen of samen kunt doen.

Klankinstallatie Ways of Space

Luister naar kleuren met de bijzondere klankinstallatie Ways of Space van Machiel Spaan en Rozalie Hirs die vanaf 4 februari te zien en te horen in museumwoning het Van Doesburg-Rinsemahuis.

Open rondleidingen

Kom meer te weten over Bauhaus en de link met Drachten tijdens een van onze open rondleidingen. De rondleidingen vinden afwisselend plaats op woensdag en donderdag om 15.00 uur. Meld je nu aan!

Vriendenreis Vlaanderen 2020

Er is nog plek bij de Vriendenreis naar Vlaanderen dit voorjaar. Met o.a. een bezoek aan Gent, Brugge en Oostende.

Films over het oude Drachten

In september en oktober bekijkt u in het auditorium van Museum Dr8888 verschillende films over Drachten in de periode tot 1990. Smelne’s Erfskip stelde de selectie van films samen.

Craandijkwandeling op zaterdag 29 juni

In het kader van de tentoonstelling ‘Wanderlust’ wordt een speciaal wandelarrangement aangeboden op zaterdag 29 juni 2019. Met een mooie wandeling naar Beetsterzwaag, incl. lunch.