MuseumMaandag

logo-mm10 maart: Burgemeester Tjeerd van Bekkum museumdirecteur voor één dag!

Op maandag 10 maart organiseert Museum Dr8888 i.s.m. de BankGiro Loterij ‘MuseumMaandag & de Burgemeester’. Aan de vooravond van de landelijke gemeenteraadsverkiezingen wordt burgemeester van Smallingerland Tjeerd van Bekkum museumdirecteur voor één dag. Op deze dag verzorgt hij om 14.00 uur een korte rondleiding waarin hij de bezoekers meeneemt langs de hoogtepunten van onze succesvolle tentoonstelling ‘Palet van het Interbellum’ onder de naamInterbellum: innovatie en crisis. Wandeling met de burgemeester.
’s Avonds, vanaf 20.45 uur,  treedt het salon- en dansorkest Decadentia uit Zwolle op in het auditorium van het museum. Met hun authentieke, swingende muziek uit de Interbellumperiode nemen ze u mee terug in de tijd en zorgen ze voor een verrassende theatrale voorstelling. (website: http://www.decadentia.nl)

*Museum is op MuseumMaandag open van 12.00 – 17.00 uur. Toegangsprijs € 7,00
Rondleiding burgemeester: gratis.

*Het optreden van Decadentia begint om 20.45 uur, toegang is GRATIS.  Hieronder alvast een voorproefje:


_____________________________________

MuseumMaandag maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museum dag van de week. Een elftal musea verspreid door heel Nederland openen de deuren voor een exclusief programma waaronder Museum Dr8888. Op deze dag worden burgemeesters uitgenodigd om museumdirecteur te worden van een museum in hun gemeente. De bedoeling is om een aantrekkelijk programma aan te bieden waarin burgers en de burgemeester elkaar kunnen ontmoeten in een culturele omgeving. Centraal in het programma staat onze huidige tentoonstelling die vanuit een maatschappelijke invalshoek zal worden benaderd.