Historische stadswandeling door Drachten
Kom alles te weten over de geschiedenis van Drachten tijdens de historische stadswandeling! Elke vrijdag organiseert Museum Dr8888 i.s.m. erfgoedorganisatie Smelne’s Erfskip een wandeling langs de mooiste en meest interessante plekken in de omgeving.


Foto Jilmer Postma voor Friesch Dagblad

Inhoud programma
Het programma begint met een 20 minuten durende presentatie over het ontstaan van Drachten uit de dorpen. Daarbij komen o.a. Noord en Zuid Drachten, de vervening en de opkomst van Philips aan bod. Na de presentatie maken de deelnemers onder leiding van een deskundige gids een stadswandeling langs diverse historische hoogtepunten. Zo komen de nalatenschap van Stijl-kunstenaar Theo van Doesburg en zijn vrienden de schoenmakers Thijs en Evert Rinsema, de oude tabaksfabriek van Fokke van der Meulen en volkshuisvestingsproject Beter Wonen voorbij.

Informatie
Data: elke vrijdag (laatste op 1 oktober 2021)
Tijd: 10.30 uur (duur ca. 2 uur)
Prijs: € 5 p.p.
Reserveer je plek telefonisch via 0512-515647 of via de mail. 

STIJL STADSWANDELING

Deze stadswandeling start bij het museum en eindigt bij het Van Doesburg-Rinsemahuis. Koop voor de volledige ‘Stijl’ beleving ook een ticket van het Van Doesburg-Rinsemahuis. (Let op: dit ticket is exclusief bezoek aan het Van Doesburg-Rinsema Huis).

Over de wandeling
Tijdens stadswandeling nemen we je mee naar de tijd dat in het relatief afgelegen Drachten, de eerste uitbreiding plaatsvond van de oude veenkolonie langs de vaart. We gaan langs de voormalige Phoenix, waar 1 van de 3 DaDa-avonden in Nederland zijn gehouden, de winkelpanden van de architect van de Papegaaienbuurt, C.R. de Boer. Maar het gaat vooral om de grote contrasten in het centrum van Drachten, waar handel en nijverheid botsen met de culturele inzet van de gebroeders Rinsema, 100 jaar geleden.

Wanneer: in de even weken op vrijdag en de oneven weken op zaterdag.

Tijd: 13.15-14.00 uur
Aanmelden: info@museumdrachten.nl of 0512-515647