HET LANDSCHAP IN DE TUIN, een cursus door Sita Geerling
Zaterdag 11 september en vrijdag 17 september / 13.30-17.00 uur / € 40 (per workshop) 

Kunstenaar Sita Geerling geeft in september twee (losse) teken- en schilderworkshops in de binnentuin van het museum. De workshops zijn een inspirerende mix van tekenen en schilderen naar waarneming, waarin beweging en expressie centraal staan. Sita Geerling nodigt je uit je eigen handschrift en (vrije) expressie op te zoeken: je handen weten het vaak beter dan een al te bedachte interpretatie. Er wordt tijdens de workshop bovendien structuur aangeboden, zoals korte snelle schetsen, links- en rechtshandig tekenen en er gaat natuurlijk geschilderd worden.

Er is tot slot een werkbespreking en er is tussendoor tijd in het programma om op het terras te genieten van de mooie museumtuin!

Let op: de workshops zijn los van elkaar te boeken en maken geen deel uit van een elkaar opvolgende reeks.

Informatie
Data: zaterdag 11 september en vrijdag 17 september
Tijd: 13.30-17.00 uur
Locatie: Museum Dr8888 (binnentuin)
Aanmelden: telefonisch via 0512-515647 of per mail.
Kosten: € 40 per workshop (incl. materiaal: teken- schets en schilderpapier, acrylverf, houtskool. Koffie en thee)

Update: de cursus is volgeboekt

6-DELIGE SCHILDERCURSUS door kunstschilder Marcel de Jong
Op diverse zaterdagen / 13.30-16.00 uur / Prijs: € 150 (voor 6 dagdelen)

Heb je altijd al willen leren schilderen in olieverf? Dan ben je van harte welkom bij de schildercursus ‘schilderen met olieverf voor beginners’ die in september dit jaar van start gaat in Museum Dr8888.

Museumdocent en kunstschilder Marcel de Jong geeft les en maakt beeldend werk onder de naam De Keunstskilder. In 6 lessen wordt je begeleid in het maken van een schilderij, van start tot uitwerking. Tijdens de lessen leer je alle tips en trucs van het werken met olieverf en krijg je inzicht in de werkwijze van De Keunstskilder.

De Keunstskilder heeft voorafgaande de cursus zelf een schilderij gemaakt, waarin elementen zoals compositie, techniek en kleurtheorie in verwerkt zit. Dit werk ga je
kopiëren en op deze wijze verwerf je inzicht deze elementen, maar ook in de werkwijze. Je leert de fijne kneepjes van het fijnschilderen en hierin wordt je ook individueel begeleid.

Informatie
Data: 4 en 18 september, 2, 16 en 30 oktober en 13 november.
Tijd: 13.30-16.00 uur
Locatie: Atelier, Museum Dr8888
Kosten: € 150 inclusief olieverf
Aantal deelnemers: max. 8 personen

Aanmelden kan telefonisch (0512-515647) of door een email te sturen naar info@museumdrachten.nl o.v.v. schildercursus De Keunstskilder.