In juni veranderen we Drachten in één grote openluchtgalerie. Dat is het idee achter ‘stretch your legs’. Achter de ramen van woningen, winkels en horecazaken vind je een maand lang allerlei kunstwerken. Inwoners van Drachten en Friesland kunnen vervolgens langs de route wandelen of fietsen. Doe jij ook mee?

We hebben een kunstroute uitgezet in het centrum van Drachten. De route is voor jong en oud, voor kunstliefhebber en wandelaar. Hoeveel kunstwerken je bekijkt, beslis je zelf. Voor de kinderen hebben we een speurtocht gemaakt. Let dus goed op als je kunst spot in Drachten! De route voor kinderen zie je op de kaart in de afbeelding. Wil je alle kunstwerken bekijken? Bekijk dan de interactieve kaart onderaan deze pagina.

Kunstroute

Doe mee!

Ons doel is om Drachten vol te hangen met kunst. Meedoen is heel gemakkelijk. Zet je favoriete pronkstuk – van een zelfgemaakt schilderij, tot oma’s servies – voor het raam van je woning. Elke vorm van kunst kan meedoen. Het kunstwerk moet zo geplaatst zijn dat het van buitenaf voor publiek goed te zien is. Je meldt je kunstwerk vervolgens aan via de interactieve kaart. Zo maken we de route steeds groter en groter en verandert Drachten in één grote expositieruimte waarin iedereen kan wandelen, fietsen of rijden om allerlei vormen van kunst te bewonderen. Sluitingstijden zijn er niet!

Jouw kunstwerk toevoegen op de kaart

Wil je een eigen kunstwerk toevoegen? Klik dan op de afbeelding met de kaart. Je wordt dan doorverwezen naar de online wandelkaart. Om jouw kunstwerk toe te voegen, volg je het stappenplan.

Stappenplan

Volg deze stappen om jouw kunstwerk online aan te melden:

  1. Open de kaart door op de afbeelding hiernaast te klikken
  2. Selecteer het locatie-icoontje (de omgekeerde waterdruppel)
  3. Plaats het icoontje bij jouw woning.
  4. Voeg een foto toe van jouw kunstwerk.
  5. Geef een korte beschrijving van je kunstwerk.
  6. Klik op enter.
  7. Jouw kunstwerk is nu toegevoegd!

Uitgebreid stappenplan