Om onze bezoekers veilig, verantwoord én gastvrij te kunnen ontvangen hebben we extra huisregels opgesteld in verband met het coronavirus. We volgen hierbij de richtlijnen en protocollen opgesteld door het RIVM en de Museumvereniging. We verzoeken je goed de huisregels te lezen voordat je besluit het museum te bezoeken.


Extra coronamaatregelen

 • Koop je ticket vooraf online, dan weet je zeker dat je op jouw gekozen moment het museum kunt bezoeken.
 • We volgen het dringende advies van de overheid en het RIVM op om een (niet-medisch) mondkapje te dragen in het museum.
 • Ben je de afgelopen twee weken ziek geweest of heb je last van verkoudheidsklachten, stel het bezoek dan nog even uit. Kom alleen als je gezond bent.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Desinfecteermiddelen zijn op verschillende plekken aanwezig in het museum.
 • Geniet van de kunst, maar blijf op 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
 • De looproute is eenrichting, volg deze route.
 • Betalingen alleen met pin of telefoon (contactloos).
 • Indien gebruik van de lift noodzakelijk is, graag melden bij de balie. Je zult door een medewerker worden begeleid.
 • Als het kan: laat je jas thuis of in de auto, zodat je de garderobe kunt overslaan. En neem een kleine tas mee, zodat je geen locker nodig hebt.
 • Volg de aangegeven richtlijnen en instructies van onze medewerkers op.
 • Bij het niet naleven van deze huisregels, verzoeken wij je het museum te verlaten.
 • We kunnen door de GGD gevraagd worden om bezoekersinformatie (naam en e-mail/telefoonnummer) in het kader van bronnen- en contactonderzoek rond corona vrij te geven. We zijn verplicht hieraan mee te werken.

Overige huisregels

Bagage

Voor een bezoek aan de expositiezalen bergt u tassen groter dan A4 formaat en rugzakken in een gratis kluisje op. Statieven, Nordic wandelstokken en paraplu’s e.d. laat u bij de ingang achter. Wij willen de kans op schade aan de voorwerpen in het museum namelijk beperken. Uw jas hangt u op in onze garderobe.

Rolstoelen, buggy’s en kinderwagens

Een buggy, kinderwagen en rolstoel zijn toegestaan in het museum. Professionele begeleiders van rolstoelgebruikers hebben gratis toegang.

Eten en drinken

Het is niet toegestaan meegebrachte etenswaren in het museumcafé en/of de museumtuin te nuttigen. Ook is het niet toegestaan om in de expositiezalen te eten of te drinken.

Roken

Het gehele museumterrein is rookvrij. Dat geldt ook voor onze museumtuin.

Huisdieren

Gecertificeerde hulphonden zijn in het museum toegestaan. Andere honden zijn alleen toegestaan in het museumcafé en/of de museumtuin (altijd aangelijnd).

Overlast

Wij vragen u rekening te houden met andere bezoekers en niet te schreeuwen, rennen of stoeien in het museum. Ook vragen wij u uw mobiele telefoon op stil of uit te zetten wanneer u de expositieruimtes binnenkomt.

Afstand kunstwerken

De tentoongestelde kunstvoorwerpen mogen niet worden aangeraakt, hoe verleidelijk dat soms ook kan zijn. Houd daarom gepast afstand tot de kunstwerken.

Fotograferen

Fotograferen zonder gebruik van flits en statief (en voor louter privégebruik) is toegestaan, tenzij expliciet anders is aangegeven. Fotograferen met flits, statief en/of voor commerciële doeleinden is niet toegestaan. Selfiesticks mogen niet worden gebruikt.

Overig

Aanwijzingen van medewerkers dienen altijd te worden opgevolgd. De directie is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan u of uw bezittingen ontstaan tijdens uw verblijf in ons gebouw of terrein.