Museum start nieuwe concertreeks in najaar 2015

basislogo
Vanaf het najaar van 2015 staat er weer een gloednieuwe concertreeks op het programma. De concerten vinden maandelijks op zondagmiddag plaats in het auditorium van Museum Dr8888.
Op zondag 4 oktober vindt het eerste concert in de reeks plaats. Thema: Café Dansant, met Sabine Wüthrich (sopraan), Eva van Grinsven (saxofoon) en Daniël Kramer (piano).

Kaarten bestelt u telefonisch (0512 515647) of via de mail: [email protected].

Café Dansant! Rond de eeuwwisseling in Parijs een plek van amusement waar alles bij elkaar kwam. Waar het society-leven zich afspeelde, waar men danste bij goede muziek en een lekker kopje koffie dronk. In Berlijn verrees de Duitse pendant en ook daar probeerden componisten als Schönberg jong en oud, arm en rijk, chic en shabby met klassieke muziek in cabaretstijl te vermaken. Er staan unieke stukken voor sopraan, saxofoon en piano op het programma. Een grootse Cantata van Wolfgang Jacobi en de Drei Lieder van Gustav Bumcke. Daarbij grappige liederen van Emanuel Rosenthal en zijn swingende Saxophon Marmelade. Ook de geestige liederen van Erik Satie zullen te gehore worden gebracht.