Lezing door conservator Annemieke

Onze conservator Annemieke Keizer-Sloff heeft de tentoonstelling ‘even goede Vrienden’ samengesteld naar aanleiding van haar bezoek aan Tap Werkman in Frankrijk. Daar ontdekte ze een geborduurde map met werk van verschillende Ploegkunstenaars. Het bleek dat Nell Supheert, de moeder van Tap, de ploegvrienden van H.N. Werkman om werk had gevraagd om hem cadeau te geven op zijn verjaardag. Er zitten prachtige werken in van onder andere Jan Jordens, Jan Altink en Alida Pott. Deze map zette Annemieke aan het denken over vriendschappen in de kunst én leidde tot deze tentoonstelling over vriendschap.

Lezing: een inleiding op de tentoonstelling
Op woensdagmiddag 24 november om 14.00 uur vertelt Annemieke nog veel meer verhalen over bijzondere vriendschappen en de samenstelling van deze tentoonstelling.

  • Vanwege het 40-jarige bestaan van de stichting Vrienden van Museum Drachten mogen vrienden deze lezing gratis bijwonen. Wel moeten ze zich opgeven via info@museumdrachten.nl.
  • Van overige geïnteresseerden wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd, exclusief museumentree. Opgeven kan via info@museumdrachten.nl.