UITSLAG FOTOWEDSTRIJD – De winnaars van de fotowedstrijd ‘Emptying the museum’ zijn bekend. Gefeliciteerd Jenny Heuvelink, Riny Nicolai en Anja Tehupeiory-Wester. Het was een pittige klus om uit alle mooie inzendingen drie winnaars te kiezen, maar het is gelukt. De jury is tot de volgende top 3 gekomen:

Foto Jenny Swart

We hebben ruim 40 foto’s binnengekregen na onze oproep voor de ‘Emptying the museum’ fotowedstrijd.  Al met al een mooie, diverse verzameling aan foto’s die technisch goed in elkaar zaten.

Deze week heeft de jury (bestaande uit de fotografen Maurice Hamming, Jilmer Postma en twee studenten van de afdeling Fotografie van ROC Friese Poort) zich gebogen over de inzendingen. Aan hun de taak om uit het rijke aanbod een top drie samen te stellen. Het was een vrij pittige klus, er zaten veel goede inzendingen tussen, maar de jury is er uitgekomen! Hieronder de uitslag van de fotowedstrijd, inclusief de motivatie van de jury:

Uitslag wedstrijd

1e plaats Jenny Swart
De winnende foto geeft een mooi totaalbeeld. Zowel het kunstwerk als Museum Dr8888 zijn op deze plaat prachtig vastgelegd. Het lijnenspel van de horizontale bakstenenrijen ten opzichte de verticale lijnen van het lichtkunstwerk geeft een spannend contrast. Een leuk detail is het Stijlkunstwerk binnen in het museum. Al met al een terechte winnaar.

2e plaats Riny van de Witte Nicolai
Een van de weinige ingezonden detailshots van het kunstwerk. De jury heeft lang getwijfeld of dit de winnaar zou worden, maar doordat je net te weinig ziet van het geheel is er besloten om deze plaat nummer twee te maken. Naast de ketting valt ook de reflectie in het raam in positieve zin op. Ook de gekozen blauwe tinten geven een mooie sfeer.

3e plaats Anja Tehupeiory-Wester
Het eerste dat opvalt aan deze foto is de fijne avondsfeer. De donkerblauwe lucht op de achtergrond in combinatie met het licht van het kunstwerk kleurt heel mooi. Daarnaast zijn ook zo goed als alle pilaren in beeld.

De drie winnende foto’s krijgen vanaf december (de definitieve datum wordt nog gecommuniceerd) een plekje in het museum.