In september en oktober vertonen we in het auditorium van Museum Dr8888 verschillende films over Drachten in de periode tot 1990. Smelne’s Erfskip stelde de selectie van films samen.

Van ganzenveer tot smartphone

Het vertonen van de oude films is een van de activiteiten in het kader van het Cultuurhistorisch Jaar 2019 dat in het teken van staat van de media en als titel heeft: Van ganzenveer tot smartphone. Tijdens het middag- en avondprogramma laten we films zien die aansluiten bij het thema.

Welke films kunt u verwachten?

Smelne’s Erfskip beschikt over ongeveer 30 films over het oude Drachten. We laten onder andere de volgende films zien:

• Meerdere Drachtster Journaals die in de jaren ’70 en ’80 zijn gemaakt door filmmaker Anton Stoelwinder
  • Een mooie dorpsfilm van Johan Adolfs uit 1954
  • Verschillende films uit de 30’er en 40’er jaren, gemaakt door bakker E.G. van der Meulen, de schoonvader van Roel Oostra.

Data en tijdstippen

De diverse films worden getoond in wisselende samenstelling in een doorlopende voorstelling. Er is een middag- en avondprogramma op de volgende data:

• Donderdag 12 september
  • Vrijdag 27 september
  • Donderdag 10 oktober
  • Vrijdag 25 oktober

Middagprogramma van 13.00 tot 16.00 uur.
Avondprogramma van 19.00 tot 22.00 uur.

Kosten

De entree bedraagt € 2.50. Dit is inclusief een pauzedrankje in het gezellige restaurant van het museum. Kaarten  zijn verkrijgbaar aan de kassa van het museum. U kunt gewoon naar binnenlopen, reserveren is niet nodig.