Familiedag in het teken van herinneringen

image-2015-12-03Op zondag 21 februari is het weer Familiedag in het museum. U krijgt dan de kans om met de hele familie onze tentoonstelling Quilt Art 30: Dialogues te ontdekken tijdens een speciale rondleiding. Daarna kunt u zelf creatief aan de slag in ons hernieuwde Atelier! Kunstenaar Dirkje van der Horst-Beetsma is deze dag ook aanwezig om u wegwijs te maken. Centraal tijdens deze Familiedag staat het thema Herinneringen.

KORTING! Als u zich vóór 20 februari aanmeldt via info@museumdrachten.nl (of 0512 515647) dan betaalt u slechts €3,50 i.p.v. €7.

Iedereen heeft ze, herinneringen.  Jong en oud. Wat zijn de dingen die u zich herinnert? Een gekke blik van uw huisdier, een situatie op straat, een vakantie in een ander land, een nieuw spel dat u speelde met uw vriendjes, uw eerste verkleedpartij. Wat doet u daar aan denken? Door een bepaalde kleur, geur of door een geluid? Soms komen herinneringen terug doordat je naar foto’s kijkt. Dit overkwam Dirkje van der Horst-Beetsma. Ze maakte er een prachtig kunstwerk van. Samen met haar gaan we onze herinneringen gebruiken voor ons eigen kunstwerk. We gaan aan de slag met allerlei stoffen in heel veel kleuren.