Familiedag: Analyze van 8

image-2015-06-12Op zondag 20 september is het weer Familiedag in Museum Dr8888 en staat dit keer in het teken van kunstenaar Huug Pleysier. Deze dag kunt u met de hele familie op bezoek langs de werken van Pleysier. Tijdens de rondgang door het museum, onder leiding van meesterverteller Hubert Luymes, doet u alvast inspiratie op voor de workshop ‘Krassen in Wasco’ met Lillian de Vries.

*Museum Dr8888 houdt elke derde zondag van de maand een Familiedag voor (groot)ouders, (klein)kinderen en alle andere familieleden.

Familiedag: Analyze van 8
Datum: 20 september 2015
Aanvang: 14:00 uur – 16:00 uur
Prijs: toegang museum (kinderen gratis)
Aanmelden: info@museumdrachten.nl 

Huug Pleysier zocht altijd naar betekenis van de vorm. Hij werkte in zwart op wit en wit op zwart. Hij gebruikte het cijfer 8 als metafoor voor de compleetheid van de familie: man, vrouw, kind en vriend. Dit waren voor hem de vier basiswaarden in een samenleving. Met de Familiedag gaat u op zoek naar uw eigen betekenis en symbool. Met wasco krijt wordt een ondergrond gemaakt en met een naald vormen en zelf bedachte symbolen voor familie, liefde en geluk gekrast. Voor wie wil is er ook een korte speurtocht door het museum.

Museum Dr8888 houdt elke derde zondag van de maand een speciale Familiedag voor (groot)ouders, (klein)kinderen en alle andere familieleden.