Volgend schooljaar biedt Museum Dr8888 aan kinderen van groepen 7 en 8 een nieuwe cultuureducatieve digitale service, de Zoekmachine Dr8888. Het is een zoekmachine op het gebied van Thijs en Evert Rinsema, Theo van Doesburg, De Stijl en Hollandse Dada, speciaal voor kinderen!

Dit innovatieve project hebben wij in samenwerking met WizeNoze ontwikkeld en zal een belangrijke tool zijn voor onderzoekende kinderen. Het maakt de inhoud van ons tentoonstellingsprogramma en het avant-gardistische culturele erfgoed van Drachten toegankelijker en laat het beter aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Leerlingen van scholen in Drachten en daarbuiten, maken hiermee op een leerzame en speelse manier in kennis met Museum Dr8888.

De Zoekmachine Dr8888 is een digitale service die onderdeel is van Museumkist ‘Dr8888 in Stijl’*, dat op een frisse en eigentijdse wijze informatie biedt over het eerste architectuurproject van Theo van Doesburg van De Stijl, in de Papegaaienbuurt in Drachten. De Museumkist wordt gebruikt in de klas en bevat spellen en opdrachten. De opdrachten kunnen o.a. worden uitgewerkt met behulp van de Zoekmachine Dr8888.

* De Museumkist ‘Dr8888 in Stijl’ is deel van het samenwerkingsproject [S]Maak Mee onder auspiciën van KEK (Cultuureducatie met Kwaliteit). Binnen [S]Maak mee werken De Lawei, Bibliotheek Drachten en Museum Dr8888 samen aan een cultuurprogramma voor de basisscholen in een doorgaande leerlijn.

Sponsors van dit project: KEK, Stichting Albino, Particulier Educatie Fonds.