Op donderdag 21 maart opende de expositie DADA Kunsttas die t/m 29 maart in het Atelier van Museum Dr8888 te zien is. Daarna zijn de tassen tot 4 april in de hal van het museum te bewonderen. Het project is een samenwerkingen tussen Museum Dr8888 en ROC Fries Poort Drachten.

Geschiedenis
Dit is het derde jaar dat het ROC de Friese Poort meedoet aan het DADA kunsttasproject. De leerlingen verdiepen zich in het dadaïsme en gebruiken dit als inspiratie om uiteindelijk een tas te ontwerpen. Dada heeft een hele lange historie in Drachten. Museum Dr8888 probeert ieder jaar DADA onder de aandacht te brengen bij jonge Drachtenaren.

Opdracht
De leerlingen hebben zich verdiept in het dadaïsme en gebruiken dit als inspiratie om uiteindelijk een tas te maken. Deze tas heeft maar 2 criteria waar het aan moet voldoen: er moet iets in kunnen en je moet het mee kunnen nemen. De uitkomsten zijn ontzettend divers. Een aantal van deze werken staan tentoongesteld in museum Drachten.

Fotografie
Nieuw dit jaar zijn de fotografiestudenten van de ROC Friese Poort Drachten. Zij hebben prachtige foto’s gemaakt van de tassen en er zijn portretten gemaakt van de jonge kunstenaars. Er komt binnenkort nog een mooi boekje aan met een overzicht van de tassen en de kunstenaars.