NIEUW: DADA Kunstkoffer
Museum Dr8888 heeft naar aanleiding van de tentoonstelling Holland Dada en de Internationale Context een kunstkofferproject ontwikkeld door NHL-student docent beeldende kunst Berber de Haan.

Maak kennis met 100 jaar DADA door een stedentip langs de DADA steden Zürich, Hannover, Parijs, New York en natuurlijk Drachten. Door te kijken en te praten over de kunstwerken en aan de hand van leuke opdrachten krijgen we  inspiratie om ons eigen kunstwerk te maken tijdens de workshop.

Het project Dada Kunstkoffer is voor alle leerlingen op hun eigen niveau:
Groep 1-3:                    Verhaal +Rondleiding + Workshop collage
Groep 4-6:                    Verhaal +Rondleiding + Workshop poster
Groep 7/8:                   Rondleiding + Workshop lettertype ontwerp
VO:                                 Rondleiding + Workshop lettertype ontwerp

Vraag naar boekingsmogelijkheden bij [email protected]


Algemeen aanbod
Hier vindt u het algemene educatie aanbod.

Groepen 6, 7 & 8: Museumkoffer ‘Ben jij de conservator? Onderzoek de collectie en het museum met de speciale Museumkoffer en de Kijkwijzer.

Groepen 7/8: Museumkist ‘Decor in Stijl‘ (in samenspel met Jij in de Lawei, maar ook onafhankelijk daarvan in te zetten). Kinderen ontwerpen decoronderdelen en maken een eigen Rietveldstoel of meubel, doen het Mix & Koppelspel en bezichtigen met de gratis app IZI.Tour de Papegaaienbuurt en brengen een bezoek aan Museum Dr8888.

Groepen 3 t/m 8: *Kinderatelier Dr8888: workshops op basis van steeds wisselende tentoonstellingen en technieken. Leer kijken, doen en beschouwen onder leiding van een kunstenaar.

Prijslijst en meer informatie vindt u hier.


Basisonderwijs 2016
Groepen 3&4: Schoolbezoek met workshop Stempelen en Monoprint workshop. Ontwerp en maak je eigen stempel met DADA kunst als inspiratie. Maak een visueel gedicht en experimenteer met vlakverdeling, schaduwvormen en kleur.

Groepen 5&6: Schoolbezoek met workshop Methode Tristan Tzara en Hans Arp Toeval kunstwerk. Gebruik toeval om een gedicht en collage te combineren in een werk en gebruik de methode van de Dadaisten, zoals scheuren, dwarrelen en geblinddoekt.

Groepen 7&8: Rondleiding met workshop Modificatie en Collage. Op basis van een afbeelding van een kunstwerk uit de expositie wordt een nieuw kunstwerk gecreëerd door er eigen ideeën, knipsels en tekeningen aan toe te voegen.


Voortgezet onderwijs 2016
VMBO/Havo/VWO: Fotoproject ‘Hoe bluf ik mijn weg door fotografie?’ . (KIJKWIJZER FOTOGRAFIE PDF). Het project bestaat uit een lesbrief, een rondleiding/workshop in het museum en een zelfstandige foto-opdracht, waarbij een iconische foto opnieuw in scene wordt gezet in een Dada sfeer. De beste 40 inzendingen komen in de Dada Remake expositie bij onze samenwerkingspartner Sûnenz/Zuidoostzorg!

Hou onze website en instagram in de gaten voor updates.

VMBO/Havo/VWO: Rondleiding met kijkwijzer of workshop. Na een rondleiding door het museum aan de hand van de kijkwijzer kunst beschouwen, schetsen en bewonderen. De opdracht kan in het Atelier of op school worden afgemaakt.

*CKV-opdracht: Kijkwijzer Museum Dr8888. Zelf door het museum wandelen en kunst beschouwen.


Contact
Voor informatie over vraaggerichte schoolprojecten en aanmeldingen mail naar [email protected]. Vraag naar de mogelijkheden voor goedkoop vervoer.