Algemeen aanbod
Hier vindt u het algemene educatie aanbod.


Basisonderwijs 2018/19
Per expositie ontwikkelt Museum Dr8888 een rondleiding met workshop. Tijdens de rondleiding bekijk je de werken en gebruikte technieken. Daarna praten we over de kunstenaars en de verhalen die de kunstwerken ons vertellen. In de aansluitende workshop ga je zelf aan de slag met diverse materialen en technieken. Je experimenteert met collages, typografie, Dada-poëzie, maar ook met technieken als vilten en linosnede.

Duur:             2 uur
Plaats:           Atelier Museum Dr8888
Discipline:    Beeldende kunst
Groep:           1 t/m 8


Voortgezet onderwijs 2018/19

VMBO/Havo/VWO: Rondleiding met kijkwijzer of workshop. Na een rondleiding gaan de leerlingen door het museum met interactieve opdrachten aan de hand van de kijkwijzer. Ze gaan kunst beschouwen, filosoferen, schrijven, schetsen en bewonderen. De opdrachten kunnen op zaal, in het Atelier of op school worden gemaakt.

De opdrachten zijn ingedeeld in acht categorieën: Praten, Schrijven, Bewegen, Geluid, Logica, Natuur, Liefde en Filosofie.

*CKV-opdracht: Kijkwijzer Museum Dr8888. Zelf door het museum wandelen en kunst beschouwen.


Contact
Voor informatie over vraaggerichte schoolprojecten en aanmeldingen mail naar [email protected] of via telefoonnummer 0512-515647. 

Voor aanmelding van groepen binnen de regio Smallingerland is het aan te raden om een totaalpakket af te nemen via De Lawei. Vraag naar de prijzen en boekingsmogelijkheden bij [email protected] of via telefoonnummer 0512-335070.