Inspiratie, educatie en verdieping

Museum Dr8888 zorgt voor inspiratie, educatie en verdieping. Zowel tijdens als na het bezoek aan ons museum. Museum Dr8888 is in staat om het publiek steeds weer te verrassen en te inspireren met ons aanbod van tentoonstellingen en bijpassende verdieping en educatie in de publieksactiviteiten.

Kunstonderwijs met kwaliteit
Museum Dr8888 biedt kunstonderwijs met kwaliteit voor iedereen in Drachten en Smallingerland, is relevant voor volgende generaties en is toegankelijk voor alle lagen van de bevolking. Een bezoek aan Museum Dr8888 moet een ultieme ervaring zijn waarbij je geïnspireerd raakt door kennis te maken met echte kunstobjecten, bijzondere verhalen én door zelf uitgedaagd te worden om spannende creaties te maken. De volgende drie fasen vormen de basis voor al onze educatieprogramma’s:

  • Ontdekken/inspireren
  • Verdiepen/produceren
  • Beschouwen/reflecteren

Met deze fasen voldoen wij aan de eisen en kerndoelen die zowel het basis- als het middelbaaronderwijs hebben gesteld.

Onvergetelijke indruk
We willen net even dat stukje extra beleving en verdieping aan het al bestaande kunstonderwijs op scholen bieden. In het museum hebben wij echte kunstobjecten die een onvergetelijke indruk kunnen achterlaten.
Door op een uitdagende speelse manier naar kunst te kijken worden leerlingen geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan. Er worden methodes gebruikt zoals Visual Thinking en Ways Of Looking die in musea over de hele wereld worden gebruikt. In Museum Dr8888 onderscheiden wij ons door op zaal (dus tussen de kunstwerken) creatieve spelactiviteiten te doen.

Bruggen slaan
In onze rondleidingen en workshops sluiten we zo veel mogelijk aan bij belevingswereld van jongeren en kinderen. Er worden bruggen geslagen tussen de populaire hypes en hoge kunst. Tijdens een bezoek proberen we jeugd in te laten zien dat alles wat nu bestaat (en wat dus bekend is onder de doelgroep) een reactie is op wat er is geweest. Hierdoor ontwikkelen kinderen en jongeren cultureel zelfbewustzijn wat helpt bij het vormen van hun identiteit.


Contact
Voor informatie over vraaggerichte schoolprojecten en aanmeldingen stuur onze educatiemedewerker een e-mail.