Concert Bonjour, Adieu

basislogoZondag 23 maart komen Musici van het Nieuwe Huys naar Museum Dr8888 voor een bijzonder concert in het auditorium.
Het programma omvat composities van Darius Milhaud, Maurice Ravel, André Caplet, Arne Werkman en Luciano Berio en vindt plaats in het kader van de succesvolle tentoonstelling ‘Palet van het Interbellum’.

Aanleiding voor dit programma is de kleine cantate ‘Adieu’ van de muzikale duizendpoot en Interbellumcomponist Darius Milhaud, omgeven door tijdgenoten Ravel en Caplet en gecompleteerd door de meer hedendaagse uitwerkingen van de vernieuwingen uit het Interbellum door de Nederlander Arne Werkman en de Italiaan Luciano Berio.

Het interbellum was een bijzonder turbulente periode waarin alle kunsten een explosieve ontwikkeling doormaakten. Het was een periode van ongeëvenaarde creativiteit en ambitie die uitwaaierde in een eindeloze hoeveelheid stromingen en radicale vernieuwingen die elkaar opvolgden binnen zeer korte tijd. Het ensemble, bestaande uit Sabine Wüthrich (sopraan), Roel Stern (fluit), Suzanne Dijkstra (altviool) en Manja Smits (harp), laten deze middag een glimp zien van deze bijzondere periode en trekken een lijn door naar het hedendaagse componeren.

Aanvang: 13.30 uur | Auditorium Museum Dr8888 | Entree: €10,-
* Kaarten reserveren kan via [email protected] of telefonisch: 0512 515647 en moeten uiterlijk op zaterdag 22 maart zijn opgehaald.