Flitsgroep laat Museumplein ‘shinen’

Woensdagnacht nam de Flitsgroep, waarvan de leden graag anoniem willen blijven, het Museumplein in Drachten onder handen.

Tentoonstelling 100 jaar Rijks H.B.S Dragten – Drachtster Lyceum

Vanaf zaterdag 28 september is in Museum Dr8888 de tentoonstelling 100 jaar Rijks H.B.S – Drachtster Lyceum te zien. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de eerste lessen aan de nieuwe Rijks hogereburgerschool in Drachten werden gegeven.

Films over het oude Drachten

In september en oktober bekijkt u in het auditorium van Museum Dr8888 verschillende films over Drachten in de periode tot 1990. Smelne’s Erfskip stelde de selectie van films samen.

Terras in Drachten

Museumtuin open tijdens ‘Crazy Days’

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus doet Museum Dr8888 mee aan de ‘Crazy Days Dr88’. Wat is er dit weekend te doen in het museum?

Museumwoning VDRH uitgeroepen tot House of the Day

Museumwoning Van Doesburg-Rinsemahuis is door de internationale website Iconic Houses uitgeroepen tot ‘House of the Day’.

Craandijkwandeling op zaterdag 29 juni

In het kader van de tentoonstelling ‘Wanderlust’ wordt een speciaal wandelarrangement aangeboden op zaterdag 29 juni 2019. Met een mooie wandeling naar Beetsterzwaag, incl. lunch.