Fotowedstrijd

In het kader van het lichtproject ‘Emptying the museum’ hebben we een fotowedstrijd in het leven geroepen. Maak een zo origineel mogelijke foto van het werk en stuur het voor 24 november op!

Cultuurkalender Fryslân 2019 in Museumwinkel verkrijgbaar!

In Cultuurkalender Fryslân 2019 vertellen de musea hun mooiste verhalen aan de hand van een object uit hun collecties. Nu te koop in onze museumshop!

Lezing ‘Ik Maria van Gelre’

Maandag 19 november geeft Margaret Breuking een lezing over ‘Ik Maria van Gelre’ in Museum Dr8888. De lezing begint om 19.30 uur.

Lichtproject Emptying the Museum

Sprookjesachtige lichttaferelen op het Museumplein vanaf 8 november! Dan strijkt het Spaanse kunstenaarscollectief Luzinterruptus neer in Drachten voor het project ‘Emptying the museum’.

Onvergetelijk Dr8888 weer van start

Vanaf 6 november gaan de Onvergetelijk Dr8888-rondleidingen weer van start. Tijdens deze bijzondere rondleiding kijken deelnemers samen naar kunst en gaan met elkaar in gesprek.

Schilderworkshop voor volwassenen

Vanaf zaterdag 13 oktober gaat de vijfdelige cursusreeks ‘Schilderworkshop voor volwassenen’ van start in Museum Dr8888. De cursus wordt gegeven door museumdocent Marcel de Jong.