Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is ons doel. Tijdens deze bijzondere rondleiding kijken deelnemers samen naar kunst en gaan met elkaar in gesprek. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, worden de kunstwerken tot leven gebracht. Bijzonder is dat dit niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

Het programma
Wilt u samen genieten van een onvergetelijke dag? Iedere eerste dinsdag van de maand van 14:30–16:00 uur vinden de Onvergetelijk Dr8888-rondleidingen plaats. Onder leiding van speciaal opgeleide rondleiders krijgen de groepen (max. 10 personen: vijf duo’s bestaande uit de persoon met dementie en de mantelzorger) een speciale interactieve rondleiding van anderhalf uur. Kosten hiervoor zijn €7,50,- per persoon (inclusief museumentree).

Groepen zijn van harte welkom, ook op andere dagen en tijden. De kosten zijn €70,00,- per groep van maximaal 10 personen (inclusief museumentree).
Reserveren is noodzakelijk. Mail naar [email protected] of bel 0512-515647 om de mogelijkheden te bespreken.

Achtergrond
Onvergetelijk is geïnspireerd op het Meet Me at MoMA-programma van het Museum of Modern Art in New York. Dankzij steun van het Gieskes-Strijbis Fonds is het Onvergetelijk programma door het Stedelijk en het Van Abbe van 2014 tot 2016 geïmplementeerd in tien andere Nederlandse musea. Deze landelijke uitbreiding werd vergezeld door wetenschappelijk onderzoek naar het verloop en de uitkomst van de rondleidingen en implementatietrajecten door onderzoekspartner VU medisch centrum.