Museum Dr8888 houdt elke derde zondag van de maand een speciale Familiedag voor (groot)ouders, (klein)kinderen en alle andere familieleden. 

Op zondag 21 mei vindt de eerstvolgende Familiedag plaats in het museum. Het thema: Glas-in-loodraam. We starten om 13.30 uur met een rondleiding door het museum gegeven door meesterverteller Hubert Luymes. Tijdens de rondleiding kunt u alvast inspiratie opdoen voor de workshop die aansluitend plaatsvindt in het Atelier.

Glas-in-lood in Dr8888
Bijna honderd jaar geleden heeft kunstenaar Theo van Doesburg ontwerpen gemaakt voor ‘glas-in-loodramen’. Verschillende huizen en gebouwen heeft hij opgefleurd met gekleurd glas in de primaire kleuren geel, blauw en rood, maar ook in de secundaire mengkleur groen en paars. Van Doesburg maakt geen ontwerpen met  mooie ronde lijnen en herkenbare bloemmotieven, maar abstracte ontwerpen in composities met vierkanten en rechthoeken waar vaak herkenbare menselijke figuren in terug te vinden zijn.

Over de workshop
Na een rondleiding door de tentoonstelling De Stijl in Drachten: Theo van Doesburg, kleur in architectuur, waarbij de glas-in-loodramen centraal staan, krijgen de bezoekers een workshop in het Atelier. De eerder bekeken glas-in-loodramen vormen de inspiratie voor de workshop waarbij er een eigen ontwerp word gemaakt voor een glas in lood raam. Niet met glas en lood, maar met gekleurd papier en of plastic vellen.

*Meld u nu aan voor onze Familiedag via ons contactformulier of bel ons op 0512-515647.

Foto: Albert Allema

Foto: Albert Allema

Informatie
Datum: elke derde zondag van de maand
Tijd: 13.30-15.30 uur
Prijs: Kinderen gratis, volwassenen betalen slechts entree