Museum Dr8888 houdt elke derde zondag van de maand een speciale Familiedag voor (groot)ouders, (klein)kinderen en alle andere familieleden. 

Zondag 19 maart 2017 i is het weer Familiedag in ons museum. Het thema: Collages met Stijl. We starten om 13.30 uur met een rondleiding door het museum gegeven door meesterverteller Hubert Luymes. Tijdens de rondleiding kunt u alvast inspiratie opdoen voor de workshop die aansluitend plaatsvindt in het Atelier.

Collages met Stijl
Dit jaar is het Stijljaar 2017, het is dan 100 jaar geleden dat de beroemde kunststroming De Stijl is ontstaan. Deze stroming is bekend vanwege de kunstwerken in vooral de primaire kleuren rood blauw en geel. Kunstenaar en duizendpoot César Domela heeft in die Stijlstroming werk gemaakt. Minder bekend zijn de collages die hij heeft gemaakt. Na de rondleiding door de tentoonstelling César Domela, De Stijl in kunst en typografie volgt een workshop in het Atelier waar er stijlcollages worden gemaakt met verschillende materialen zoals plastic, hout, karton en stof.  De collages worden opgebouwd uit alleen abstracte figuren; vierkantjes, cirkels rechthoeken maar ook drie-en rechthoeken.

*Meld u nu aan voor onze Familiedag via ons contactformulier of bel ons op 0512-515647.

Foto: Albert Allema

Foto: Albert Allema

Informatie
Datum: elke derde zondag van de maand
Tijd: 13.30-15.30 uur
Prijs: Kinderen gratis, volwassenen betalen slechts entree