Hier vindt u alle activiteiten die zich in en buiten het museum afspelen. Naast activiteiten heeft het museum ook o.a. stadswandelingen, open rondleidingenarrangementen en speciale Familiedagen.


Vaderdag tijdens de Familiedag van 18 juni
Neem je vader mee tijdens de Familiedag van zondag 18 juni. Het thema van deze Familiedag is glas-in-loodraam. Na een rondleiding door de tentoonstelling De Stijl in Drachten: Theo van Doesburg, kleur in architectuur door meesterverteller Hubert Luymes, krijgen bezoekers bovendien een creatieve workshop in het Atelier.

Aanvang: 13.30 uur/ Aanmelden via: info[@]museumdrachten.nl


Expositie met Het Kleurlab en tijdschrift DADA in Stijl
Op dinsdag 20 juni vindt de opening van een nieuwe tentoonstelling in Sûnenz plaats. Leerlingen en studenten van het Drachtster Lyceum en ROC Friese Poort exposeren hun door De Stijl geïnspireerde werk. De afgelopen maanden kregen zijn gastlessen en bezochten ze excursies voor het Kleurlab, een educatief project vanuit Museum Dr8888 in het kader van het Stijljaar. Tegelijkertijd hebben studenten van verschillende vormgevingsopleidingen een tijdschrift gemaakt over hun beleving van 100 jaar De Stijl.

De tentoonstelling is van 20 juni t/m 23 juli gratis te bekijken in Sûnenz in Drachten.


Kunstweekend Beetsterzwaag 2017 in het teken van de Stijl
 Op zaterdag 1 en zondag 2 juli is het weer zover: Kunstweekend Beetsterzwaag. Dit jaar is het thema : De Kunststroming De Stijl. Kunstweekend Beetsterzwaag, ooit een spontane activiteit van een groepje kunstminnende vrijwilligers, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een drukbezochte manifestatie met landelijke allures. Tijdens het Kunstweekend is Beetsterzwaag feitelijk één groot open huis waar alles en iedereen die zich met ‘kunst’ bezighoudt een podium én het juiste publiek vindt.

De kilometerslange kunstroute is vrij te bewandelen. Op vrijdagavond 1 juli wordt het Kunstweekend geopend waarbij de expositie van de ingezonden werken van de kunstwedstrijd ook is te zien. Hierbij is iedereen van harte welkom!

Ook is er tijdens het kunstweekend in en om  Beetsterzwaag van alles te beleven, te proeven en te doen. Er is overal muziek, straattheater, toneel, dans en voordrachten. Het programma is nog steeds groeiende en te zien op de website van www.kunstweekend.frl. Voor aanvullende informatie over de vele restaurants, hotels en B&B’s: www.Beetsterzwaagnatuurlijk.nl